O swojej książce i zaletach kuchni roślinnej opowie twórczyni „Jadłonomii”, jednej z najbardziej popularnych kulinarnych stron w polskiej blogosferze.
Spotkanie z Martą Dymek odbędzie się w poniedziałek 15 marca o godz. 20.00. Relacja zostanie udostępniona na profilu Facebook Instytutu Reportażu i Polskiej Szkoły Reportażu. Rozmowę z popularną autorką poprowadzi Agata Michalak.
Wydarzenie będzie poświęcone książce „Jadłonomia po polsku”, w której blogerka pokazuje, że roślinna dieta wcale nie musi oznaczać ograniczeń i wyrzeczeń. Udowadnia, że wegańskie śniadania, obiady czy kolacje nie są nudne ani pozbawione smaku. Wręcz przeciwnie, książka jest pełna wielu roślinnych inspiracji, które z powodzeniem możemy wykorzystać w swoim codziennym menu. To doskonała okazja dla osób, które chciałyby poszerzyć wiedzę na temat kuchni roślinnej, a przede wszystkim dowiedzieć się, jak przygotować pyszne wegańskie dania w polskim wydaniu. Organizatorami spotkania są Instytut Reportażu i Polska Szkoła Reportażu oraz Wydawnictwo Marginesy.
Fot. materiały organizatora