Jesteś miłośnikiem gotowania? Wciąż lubisz odkrywać nowe smaki i testować przepisy z różnych zakątków świata. Weź udział w warsztatach i poznaj smaki Islandii.
Islandia, nazywana Krainą Ognia i Lodu to kierunek coraz chętniej wybierany przez pasjonatów podróży. Nic dziwnego, to nie tylko zapierające dech w piersiach krajobrazy i kontakt z naturą, ale też unikalny styl życia. Na najbliższych warsztatach podróżniczo-kulinarnych, które odbędą się 28 stycznia o godz. 17.00 w formie online będzie można dowiedzieć się więcej na temat życia na Islandii oraz poznać tajniki jej kuchni.
Liczne ciekawostki na temat tego kraju zdradzi uczestnikom Artur Gorzelak, pasjonat wypraw oraz autor książek o tematyce podróżniczej, takich jak: „Made in Taiwan, czyli rowerem przez ojczyznę rowerów”, „Zostawieni na lodzie. Piesza przeprawa przez Bajkał” oraz „Pod Bieguny”, która zawiera dzienniki z jego podróży właśnie po Islandii. Prowadzący pokaże również, jak zrobić plokkfiskur – tradycyjne islandzkie danie. Warsztaty mają charakter darmowy i odbędą się w zamkniętej grupie w aplikacji freshmail.
Fot. Koushik Chowdavarapu/Unsplash